Medeltida män och mekaniska män

Warcraft II har ett flertal fuskkoder man kan knappa in för att få diverse fördelar i spelet. En av fuskkoderna, ”disco”, ger en dock ingen speciell fördel men spelar i stället följande låt i stället för den vanliga musiken:

Låtens ”text” är i huvudsak ihopaklippt från diverse repliker från det förra spelet i serien, Warcraft: Orcs & Humans. ”Why do you keep touching me?” säger enheterna i det spelet irriterat om man klickar på dem för många gånger i rad, och ”in the age of Chaos…” kommer från spelets inledningsfilm. Musiken som ackompanjerar dessa repliker i låten är också från det första Warcraft-spelet, det är nämligen en remix av följande stycke:

Så låten är alltså en rolig referens till det förra spelet i serien. Men den refererar också till något annat med ”I’m a medieval man” (som inte är en replik från det första spelet), nämligen till Warcrafts stora konkurrent inom RTS-genren, Command & Conquer. I det första Command & Conquer-spelet förekommer nämligen det här musikstycket:

Publicerat av Fredde

You may also like...

3 Responses

  1. Jönsson skriver:

    En sak är i alla fall väldigt säker. Warcraft II är mycket svårare än jag mindes det. Speciellt utan alla fusk jag använde jag när var tio.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>