Home Forums Läsbart DC Comics (Varning för spoilers)

This topic contains 48 replies, has 3 voices, and was last updated by  Jönsson 1 month ago.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 49 total)
 • Author
  Posts
 • #9930

  Ande
  Keymaster

  Här snackar vi DC Comics.

  • This topic was modified 2 years, 6 months ago by  Ande.
  #9931

  Ande
  Keymaster

  I senaste numret av Flash (som är uppe i nummer 9 efter Rebirth) så hintas det till att en viss favorit kan vara på väg tillbaka.

  #9934

  Jönsson
  Keymaster

  HURRA!

  null

  #9937
  Fredde
  Fredde
  Keymaster

  Tydligen är Wonder Woman nu officiellt bisexuell. Och av någon anledning är vissa serienördar upprörda över detta. För Wonder Woman har ju aldrig antytts vara något annat än 100% straight!

  #9939

  Jönsson
  Keymaster

  Det var precis det jag tänkte på när jag hörde det uttalandet.

  Men samtidigt; ja, jag är inte förvånad över att nördar blir upprörda. Nördar blir upprörda över vad som helst. Oavsett om det är logiskt eller ej. Och vi har nu nått en punkt där vi i allmänhet är helt beredda på att nördar skall bli arga. SONY marknadsförde ju sin Ghostbusters-film på nerd rage så till den milda grad att neutrala kommentarer som bara rörde filmen (och inte könsdebatten) togs bort från filmens trailrar på Youtube. Det känns liksom som att sådana uttalanden görs på ett sätt som är gjort för att nördar skall bli arga så att det som händer skall bli omtalat. Det var likadans när Thor ”bytte kön” och det visade sig att det helt enkelt bara var en annan person som fick Thors krafter – på samma sätt som Billy och Mary Batson i Captain Marvel (samma krafter, annan person). Nördarna hann bli skitsura och Marvel hann plocka mycket gratis PR samt mycket good-will eftersom de var så ”progressiva”.

  #9944
  Fredde
  Fredde
  Keymaster

  I det här fallet känns det dock inte som ”låt oss göra något kontroversiellt som folk snackar om” (vilket jag förvisso inte principiellt måste vara mot om det görs bra), utan mer som en ganska naturlig utveckling av karaktären, en bekräftelse av något folk misstänkt ganska länge. Vilket gör nörd-vreden lite extra dum (även om jag föreställer mig att det är ett ganska litet antal arga nördar).

  #9958
  Fredde
  Fredde
  Keymaster

  Trailern för Wonder Woman-filmen är ganska cool, faktiskt, även om DC fortfarande inte riktigt verkar fatta att det finns andra färger än grå och brun. Men den har ju den där coola Wonder Woman-musiken vi fick ett smakprov på i Batman V Superman.

  #9960

  Jönsson
  Keymaster

  Jag blev riktigt taggad på Wonder Woman när jag såg trailern. Jag tror verkligen på att Wonder Woman kan vara den första ordentliga DC-filmen. Och det hade varit så fett om det var så. För dels hade kanske DC och Warner fattat att ingen vill ha Snyders mörka gråa skit och dels kanske det innebär att Wonder Woman skulle bli en fungerande frontfigur för DC. Men jag är lite orolig. När BvS inte gick så bra bestämde sig Warner för att gå in och pilla och förstöra i Suicide Squad. Jag är rädd för att de kommer att göra det med Wonder Woman också.

  #9961
  Fredde
  Fredde
  Keymaster

  Jag är mest glad för att det är ännu en Golden Age-film (eller första världskriget räknas kanske inte som det?), precis som Captain America: The First Avenger. Jag vill ha mer Golden Age-superhjältefilmer!

  #9963

  Jönsson
  Keymaster

  DC introducerade precis JSA i sin TV-serie om tidsresenärer ”Legends of Tomorrow”. Det är riktigt dåligt. Riktigt riktigt riktigt dåligt.

  #10030
  Fredde
  Fredde
  Keymaster

  För er som inte vet har Facebook en ansiktsigenkänningsfunktion.

  #10044
  Fredde
  Fredde
  Keymaster

  Supergirl räddar liv!  #10046

  Jönsson
  Keymaster

  Gud vad jag älskar när nördar gör bra saker. Och tänk, det går att tycka om DC Comics ändå. Också skönt.

  #10065
  Fredde
  Fredde
  Keymaster

  Suicide Squad må inte har varit så lyckad, men Harley Quinn verkade få ett visst genomslag.

  #10218
  Fredde
  Fredde
  Keymaster

  Två killar tyckte så illa om Batman V Superman att de startade en hel podcast om det, med varje avsnitt dedikerat till en viss scen av filmen och varför just den suger, och med olika kunniga gäster i varje avsnitt. De är uppe i 24 avsnitt nu. Å ena sidan känns det som väldigt mycket tid och möda dedikerat till något man hatar, men å andra sidan kan det vara intressant ur ett filmanalys-perspektiv.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 49 total)

You must be logged in to reply to this topic.