Home Forums Film & TV Magnum P.I.

This topic contains 4 replies, has 3 voices, and was last updated by  Jönsson 3 months ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #11682

  Ande
  Keymaster

  Låt oss prata om denna trevliga TV-serie från 80-talet.

  #11683

  Ande
  Keymaster

  För en tid sedan bestämde sig CBS för att reboota Magnum P.I och i dagarna så släppte man en första bild på skådespelaren Jay Hernandez som ska spela huvudrollen som Thomas Magnum.

  Magnum??

  Fansen reagerade givetvis genast på avsaknaden av en Tom Selleck-mustasch och ett fan försökte fixa till bilden lite:

  Magnum...

  Två andra förändringar som görs från orginalet är att Magnum nu är en krigsveteran från kriget i Afghanistan (istället för Vietnam som i orginalet) och att Jonathan Higgins byts ut mot Juliet Higgins och är en ung kvinna istället för en medelålders man.

  Själv bryr jag mig inte så mycket om mustaschens vara eller icke-vara utan undrar snarare varför man väljer att göra denna reboot överhuvudtaget? Vem vill egentligen ha en reboot av Magnum? Fansen verkar inte jättesugna. Jag antar att det faktumet att den delar namn med orginalet från 80-talet gör att den får mer exponering men då karaktärerna och skådisarna från orginalet kommer blir väldigt svåra att ersätta så misstänker jag att likheterna kommer att sluta där. Och då kommer man önska att de istället hade gjort en helt ny serie och helt släppt kopplingen till föregångaren.

  DC gjorde en liknande grej med ”Earth-2″ för några år sedan, massa nya karaktärer som endast delade namn med 40-talshjältarna. Helt onödigt tycker jag.

  • This reply was modified 3 months ago by  Ande.
  • This reply was modified 3 months ago by  Ande.
  #11687

  Jönsson
  Keymaster

  Det finns ju alltid något intressant med att se något från ett annat perspektiv. Magnum har varit borta från tablån så länge nu att de kanske känner att de vill se om det går att återuppliva i en modern tappning. Med det sagt så tror jag definitivt att du har rätt, Ande. Det är knappast så att dagens publik skriker efter Magnum, och jag tvivlar starkt på att fansen kommer att uppskatta att se någon ny i rollen. Kanske hoppas de på att folk som ”typ” minns Magnum skall reagera på att de känner igen namnet och således ge serien en chans. Jag tror att det var så de gjorde med nya moderna McGuyver.

  Jag tror att man måste ändra på och uppdatera koncept för att något skall funka för en ny publik och i ett nytt sammanhang. Jag har exempelvis ingenting emot en kvinnlig Higgins så länge som hon är rolig och intressant. Men bara baserat på bilden du lade upp Ande och på hur sådana serier har en tendens att vara nuförtiden så är jag inte det minsta lockad att se skiten.

  #11689
  Fredde
  Fredde
  Keymaster

  Det finns ju ett och annat exempel på där uppdaterade gamla TV-serier ändå blev hyfsat lyckade, till exempel Battlestar Galactica. Men där var det kanske en fråga om att originalet hade en intressant idé som var illa genomförd, så uppdateringen kunde göra bättre ifrån sig. Finns det något med Magnum som skulle kunna göras bättre?

  En kvinnlig Higgins är ju inget problem i sig, men det känns lite fånigt att hon måste vara ung. Behövs det inte lite fler äldre kvinnliga karaktärer på TV?

  Detta är förresten ännu ett exempel på det deprimerande faktum att det alltid finns något krig i ett avlägset land som en amerikanare kan vara veteran från.

  Skulle ni tänka er att se en eventuell ny julspecial?

  #11694

  Jönsson
  Keymaster

  Operation: Silent Night är perfekt som den är. Det finns inget behov av en remake.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.