Home Forums Övrigt Trams

This topic contains 10 replies, has 2 voices, and was last updated by Fredde Fredde 3 days, 2 hours ago.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • Author
  Posts
 • #21523

  Jönsson
  Keymaster

  Här hittar man grejer som inte passar någon annanstans.

  #21524

  Jönsson
  Keymaster

  Twitter är dåligt på många sätt men det har positiva användningsområden också;

  null

  #21525
  Fredde
  Fredde
  Keymaster

  Gaston är bra på mycket!

  #21569
  Fredde
  Fredde
  Keymaster

  Jag har fått en briljant (eller man kanske ska säga ”lysande”?) idé till en crossover: Crisis on Infinite Jönssonligan. Dynamit-Harry spränger en laddning så kraftig att den öppnar en reva i rymdtiden och för samman Jönssonligan, Lilla Jönssonligan, 2015-Jönssonligan, den kommande Jönssonligan från 2019, Olsen-banden och den norska Olsenbanden. Tillsammans måste de genomföra den ultimata planen för att besegra en djävulsk sammanslutning av Wall-Enbergs alla inkarnationer.

  Det är kanske dags för mig att gå och lägga mig.

  #21613
  Fredde
  Fredde
  Keymaster

  Ofta händer det att när ett läkemedelsföretag ska ge ut sin egna variant på ett redan existerande läkemedel så vill de ha ett eget namn på det, inte bara substansnamnet. Till exempel ”Panodil” istället för ”Paracetamol”. Ibland är det ganska väl genomtänkt, och innebär att det nya namnet inte är lika komplicerat som det gamla, till exempel ”Trombyl” istället för ”acetylsalicylsyra”. Men ibland tycker jag att fantasin brister hos namngivarna. Ta till exempel när ett visst företag skulle sälja sin variant av substansen naproxen. Efter att ha tänkt hårt och länge fick de plötsligt snilleblixten:

  Pronaxen.

  #21635
  Fredde
  Fredde
  Keymaster

  Jag tyckte det var lite spännande, speciellt som Helsingborgare, att läsa det här blogginlägget om ett UFO som skulle ha landat i närheten av Domsten 1958, och var slemmiga passagerare anföll två killar som höll på att köra från Höganäs till Helsingborg. Speciellt skojigt är att den amerikanska inläggsförfattaren ibland skriver ”Helsingborg” som ”Heisenberg”, och kallar Helsingborgs Dagblad för ”Sveriges största tidning”.

  Det krävdes dock inte mycket efterforskning förrän jag fann att det hela senare hade avslöjats som en bluff. Lite synd, faktiskt. Jag hade gärna velat att Helsingborg kunde stoltsera med ett genuint oförklarat UFO.

  #21636

  Jönsson
  Keymaster

  Har vi inte en UFO-landning i typ Ängelholm?

  #21637
  Fredde
  Fredde
  Keymaster

  Ja, det stämmer faktiskt. Och de utomjordingarna var tydligen betydligt snällare än de i Domsten. Istället för att överfalla människan som bevittnade dem gav de honom ett recept på ett piller mot vattenkastningsbesvär.

  #21686
  Fredde
  Fredde
  Keymaster

  Inte visste jag att vi har en minaret precis bredvid Magnus Stenbocks staty här i Helsingborg!

  #21688

  Jönsson
  Keymaster

  Jag tänkte klättra upp i tornet och sjunga Balkongvisan från Djingis Khan nästa gång jag är i Helsingborg.

  #22031
  Fredde
  Fredde
  Keymaster

  En hyllning till Pixar!

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)

You must be logged in to reply to this topic.